Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • خرید مبل تختخوابشو

  • فروشگاه اینترنتی مبل و تخت خواب
  • تولید و توزیع انواع مبل و تخت خواب سراسر کشور
  • تضمین مطابقت محصول و بیمه سلامت در حمل
  • نظرات مشتریان پس از دریافت کالا
  • خرید سرویس ناهار خوری
  • خرید مبل و کاناپه
  • خرید مبل و کاناپه
  • خرید مبل تختخوابشو
  • مبل سلطنتی و استیل
  • مبل ال
  • تخت خواب
  • خرید انواع سرویس خواب
  • خرید سرویس خواب طرح موج کد 3818
  • مبل تختخوابشو مدل سارا

برای سفارش مبل تختخوابشو سارا روی دگمه و کلید - سفارش و خرید . کلیک کنید
و فرم خرید را پر کنید .
محل اگهی

انواع چوب در مبل سازی

انواع چوب در مبل سازی

ممرز
ريز بافت،سفيد مايل به کرم،نيمه سنگين و سخت.اين چوب در مقابل ذربه و سايش مقاوم است.
کاربرد:کاغذ سازي،تخته خرد چوب سازي،تخته فيبر،واگن سازي،تراورس راه آهن،چوبهاي تونلي


تبريزي:
رنگ:سفيد تا کرم روشن،اغلب لکه هاي سياه و يا قهوه اي دارد.
چوبي نسبتاً نرم،سبک که دوام زيادو ندارد و کار با آن آسان است.
کاربرد:تخته خورده چوب،کبريت و جعبه سازي

چوبهايي تا حالا گفتيم پهن برگ بودند اما چوبهاي سوزني برگ
کاج ايراني(کاج معمولي)
درشت بافت،به رنگ سفيد تا سفيد مايل به کرم،نسبتاً سبک و نرم،گره هاي زيادي دارد
کاربرد:ساخت خانه هاي چوبي،چوبهاي تونلي،تراورس راه آهن،جعبه سازي،در،پنجره،تير برق و تلفن

نراد:
رنگ:سفيد تا سفيد مايل به کرم تا قهوه اي مايل به صورتي
راست تار،سبک،نرم،کم دوام
کاربرد:کارهاي ساختماني،مبل سازي،قفسه سازي

 

 

گردو
چوبي ريز بافت،به رنگ خاکستري مايل به قهوه اي تا قهوه اي تيره و داراي نقوش زيبا و نسبتاًبادوام است.اين چوب نيمه سنگين و نيمه سخت و در مقابل فشار،خمش و کشش مقاوم است.

کاربرد:کارهاي هنري و تزئيني،تهيه روکش،خراطي،ساخت مبلمان.آلات موسيقي
،قنداق تفنگ،مجسمه سازي،منبت کاري،خاتم سازي،معرق

چنار
چوب به رنگ سفيد روشن تا قرمز مايل به قهوه اي است که لکه هاي قهوه اي صدفي ماننددارد.چوبي است نيمه سخت و نيمه سنگين و بادوام

کاربرد:ساخت درهاي اماکن متبرکه،دسته ابزار،صندلي،غربال،صندوق، پاشنه سازي
پنجره سازي و خاتم سازي

بلوط
چوبي به رنگ قهوه اي روشن تا تيره،درش بافت و بادوام است.نسبتاً نيمه سخت و نيمه سنگين تا سنگين است.در برابر سايش(ساييدگي) مقاومت زيادي دارد

کاربرد:بهترين چوب براي پارکت،ساخت مبلمان،تهيه روکش،ساختمانهاي چوبي،
تراورس راه آهن،چوبهاي معدن،پنجره سازي،مدلسازي

 

 

توسکا(ييلاقي)
رنگ اين چوب در هنگام قطع صورتي روشن(قرمز)است که پس از خشک شدن کم کم به رنگ نارنجي درمي آيد.چوبي است نسبتاً نيمه سخت و در مقابل ضربه و فشار مقاوماست.
کاربرد:قايق سازي،مداد سازي،ساخت مبلمان،ساختمانهاي چوبي،کاغذ سازي،جعبه سازي،منبت کاري،تخته لايه و روکش

 
ملج

چوبي به رنگ قهوه اي مايل به قرمز است و گاهي اوقات رگه هاي سبز رنگ در آن ديده ميشود
چوبي درشت بافت،نيمه سخت و نيمه سنگين،نسبتاً بادوام و در برابر ضربه و خمشمقاوم است
کاربرد:ساختمانهاي چوبي،ساخت مبلمان،روکش،وسايل ورزشي.در،پنجره و تخته لايي
افرا
چوبي سفيد رنگ مايل به کرم،ريز بافت و دراي تلألو صدفي خاصي است.اين چوب نسبتاًسبک تا نيمه سنگين و نيمه سخت است.
کاربرد:ساخت اندامهاي مصنوعي،ساخت مبلمان،روکش،تخته لايه،ساختمانهايچوبي،آلات موسيقي و لوازم تزئيناتي

 
طعم چوب نيز به دليل مواد استخراجي در چوب است.اين طعم در چوبهاي تازه قطع
شده محسوس تر است که البته در چوب درون آن را بهتر ميتوان تشخيص داد.طعم چوبهادر تعيين کاربرد آنها تأثيردارد.مثلاً چوب بستني،قاشق چوبي يا حتي مدادکم و بيش با خواص چوب آشنا شديم از اين پس ميخواهيم با انواعچوبها آشنابشويم:

چوب راش
اين چوب به رنگ صورتي مايل به قهوه اي و داراي لکه هاي قهوه اي رنگ (پر مگس)است. اين چوب ريز بافت،نيمه سخت و نيمه سنگين است . از بارزترين خصوصيات شايد بتوان به پره هاي چوبي در مقاطع طولي اشاره کرده که در مقطع شعاعي به پرمگس و در مقطع مماسي به دوک معروفند و اين پره ها به صورت لکه هاي قرمز ديده ميشود. چه بسا گاهي اين پرمگس هاي زيبا عيب محصوب ميشوند چرا که به عقيده نجاران اين بخشهاي چوب پس از رنگ کاري سياه ميشوند. گونه راش چوبي نيمه سنگين و داراي بافتي همگن و تقريبا مقاوم در برابر حشرات و قارچهاست. گرده بينه هاي درجه 1 و 2 راش در ايران بيشتر به مصرف کارخانجات روکش و تخته لايه مي رسد و گرده بينه هاي درجه 3 پس از تبديل به الوار به بازار تهران (پل چوبي) روانه مي شوند. بنا به اطلاعات بازار ميزان تفاوت قيمت آن در 6 ماهه نخست در بازار تهران بوده است. به دليل بافت همگن و درجه سختي مناسب اين چوب بيشترين تقاضا را براي خريد به منظور تهيه مبل در بازار دارد. همچنين به دليل قابليت آغشتگي با انواع محلولهاي حفاظتي بيشترين گونه مصرفي در کارخانه هاي اشباع است. البته اخيرا گونه هاي خارجي راش از طريق آذربايجان وارد ايران شده است که بنا به ادعاي مبل سازان و فرشندگان چوب کيفيت چوب راش ايراني را ندارد ولي به دليل ابعاد و رطوبت مناسب تخته ها ميزان ضايعات کمتري، در امر فرآيند توليد دارد.

راش

_سفيد مايلبه صورتي
_قابليتتورق كم
_قابليت خمش كم
_كار با آنآسان
_مقاومت در برابر قارچها كم
_كنده كاريو مبل سازي،روكش و تخته چند لا

بو و طعم چوب

بوي چوب ناشي از مواد استخراجي فرار در چوب است.در مواردي که چنين موادي وجود دارد،اکثراً، در ديواره سلولهاي چوب درون ذخيره ميشوند. با توجهبه اينکه اين گونه مواد استخراجي معمولاً فرار هستند،از اين رو چوب تازه قطع شدهدر ابتدامعطر است،اما به تدريج بوي خود را از دست ميدهد.در چوبهاي تازه قطع شده بوي چوب محسوس تر است. در بعضي موارد هم حملهقارچهاي چوبخوار و باکتريها ممکن باعث تجزيه ديواره سلولي شده،ايجاد بو در چوب کنند.

نقش بو درتشخيص چوب

چوب سدرها و سروها بوي مطبوعي ميدهد. چوب کاجها بوي رزين ميدهد.چوب کاتالپابوي نفت ميدهد.چوب تيک بوي چرم سوخته،سراتوپتانوس بوي کارامل ميدهد.چوب يکي از گونه هاي افرا هنگامي که گرم و مرطوب است بوي مرباي توت فرنگيميدهد.ولي بعضي از چوبها بو ندارند و بو به مرور زمان کم ميشود.

تأثيربوي چوب در کاربرد:

بعضي وقتها بو جزو محاسن آن حساب ميشود.مثلاً چوب سدر اسپانياييکه بوي مطبوعي دارد براي ساخت جعبه تزئيني و برخي سدرها و سروها برايساخت کمد لباس استفاده کنند.در صورتي که در مواردي مثل سبدسازي بو جزومعايب حساب ميشود.

تأثير بو در دوام طبيعي چوب

بعضي از چوبها داراي بوي مخصوصي هستند که حشرات چوبخوار را از خوددور ميسازند به همين دليل دوام طبيعي آنها زيادتر از چوبهاي بي بو است.براي نمونه در شمال ايران اغلب کمدهاي لباس را از چوبهاي زربين ميسازندزيرا اين چوب داراي بوي مخصوصي است که باعث ميشود حشرات به آن نزديک نشوندالبته صرفاً بوي حشره گريز دليل بر بادوام بودن آنها نيست.چون بعضي از چوبها بوندارند.
نقش رنگ در تشخيص چوب:
علي رغم تشابه زيادي که در ساختمان چوب برخي گونه ها وجود دارد،در بعضيموارد،رنگ چوب ممکن است در تشخيص ماکروسکپي چوب مورد استفاده قرار گيرد،براي مثال،درون چوبگردو از خاکستري تا قهوه اي مايل به سياه،ليلکي از رنگصورتي مايل به قرمز،گلابي از رنگ زرد مايل به قرمز و شيشم آفريقايي از روي رنگسياه چوب درون آنها به خوبي قابل تشخيص و شناسايي هستند،وليبايد توجهداشت که چوب بعضي گونه ها فاقد رنگ مشخصي هستند و يا اگر در معرض هوايآزاد قرار گيرندبه سرعت تغيير رنگ مي دهند؛از اين رو تشخيص و شناسايي ظاهري
کليه چوبها از روي رنگ آنها امکانپذير نيست.

گلدان زينتي ساخته شده از چوب آبنوس رنگ صورتي مايل به قرمز در چوب ليلکي

رنگ زرد مايل به قرمز در چوب گلابي رنگ سياه در چوب شيشم آفريقايي

 
رنگ بعضي از چوبها ثابت است؛مثلاً برخي گونه هاي خانواده مرکبات داراي رنگ زردروشن ثابتي هستند و در خاتم کاري مورد استفاده قرار ميگيرند؛در حالي که رنگبيشتر چوبها پس از مدتي که در معرض نور قرار ميگيرند تغيير رنگ ميدهند؛مانندچوب توت که داراي رنگ زرد نارنجي است،ولي پس از مدتي ابتدا به رنگ طلايي درمي آيد وبعد در اثر تابش نور به رنگ حنايي درميآيد.

براي جلوگيري از تغيير رنگ چوب،ميتوان ازموادي نظير پلي استر براي مدتي رنگ را حفظ کرديا به وسيله رنگ هاي مصنوعي آنها را تغيير داد.تغيير رنگ همچنين با عمليات بخاردادن و يا رطوبت دادن امکانپذير است؛براي مثال چوب بلوط هرگاه براي مدتينسبتاً طولاني در معرض باران و يا رطوبت قرار گيرد کاملاً سياه رنگ ميشود.

در مبلسازي به منظور دستيابي به رنگ مناسب و زيبا،چوب راش را بخار مي دهند.
چوب گردو و عنبرسائل اگر در معرض بخار آب قرار گيرند،رنگ روشن برون چوبآنها به تيرگي رنگ چوب درون تغيير مييابد.
در مبل سازي هنگام ساختن مبلهاي ارزان قيمت اغلب ممکن است چوبهاي ارزان قيمت را با رنگ هاي مصنوعي به شکل چوبهاي گران قيمت رنگ آميزي کنند.
به رنگ اين چوبها هم توجه کنيد:

 
کنده کاري روي چوب شمشادترکيبي از رنگ تيره گردو و رنگ روشن افرا

نقش رنگ در زيبايي چوب:

رنگ طبيعي چوب تعداد زيادي از گونه ها بسيار زيباست و اکثراً کاربرد تزئيني و دکوراتيودارند.
شکل زيريک ظرف چوب است که با ميوه هاي ساخته شده از چوب،تزئين شده و مجموعه ازرنگ هاي زيباي چندين گونه را نشان مي دهد.
شکل زير ميز تحريري است که به سبک زيبايي ساخته و تزئين شده است.

 

اين ميز تحرير از چوب شيشم يا دالبرجيا ساخته شده است.درون چوب اغلب گونه هاي خانوادهشيشم داراي رنگهاي متفاوتي از جمله:قهوه اي طلايي،قهوه اي شکلاتي،قهوه اي مايل به بنفش, نارنجي متمايل به ليمويي و غيره مي باشد.به دليل رنگ هاي متنوع غالباً درساخت مبلمان گران قيمت،پيانو و وسايل تزئيني تجملي مورد استفاده قرار ميگيرند.

صندلي راحتي ساخته شده از چوب افراي فندقي
احساس مي کنم
در هر کنار و گوشه اين شوره زار ياس
چندين هزار جنگل شاداب
ناگهان
مي رويد از زمين.

نقش رنگ در دوام چوب
معمولاً،رنگ تيره نشان دهنده دوام زياد چوب است.به طور کلي،رنگ چوب ناشي از وجودمواد شيميايي،مانند تانن ها،رزين ها،روغنها،اسيدهاي آلي،مواد رنگي و غيرهاست که غالباً در چوب درون و به نسبت کمتري در چوب برون ذخيره مي شوند و به آنهامواد استخراجي مي گويند.اين گونه مواد در مقابل حمله قارچهاي عمل پوسيدگي چوبو حشرات،مانند سم عمل کرده،از پوسيدن چوب جلوگيري مي نمايند.وجود اين گونهمواد شيميايي در چوب گونه هايي مانند گردو،سکويا،سرو،سدر،ارس،بل وط و واقاقيا،سبب بادوام بودن آنها مي شود.بر اين اساس درون چوب اين گونه چوبها و ساير گونه هايي مانند:کاجها بادوام تر از برون چوب آنها بوده و چوبهاييمانند صنوبرها،بيدها و نمدار کم دوام محسوب مي شوند.

 
ميز تحرير ساخته شده از چوب ماهاگوني مربوط به قرن هفدهم ميلادي

رنگ سفيد مايل به کرم در چوب کم دوام بيد

لازم است ياد آوري شود که رنگ روشن چوب هميشه نميتواند دليل بر کم دوام بودن
چوب شود،زيرا گونه هايي مانند دارتالاب و بعضي از سدرها داراي رنگ روشنهستند؛در حالي که دوام طبيعي آنها زياد است

 

رنگ قهوه اي روشن در چوب بادوام سدر

 

 
برون چوب:اين قسمت از چوب بلافاصله بعد از لايه زاينده قرار دارد؛رنگ آن روشن و حاوي سلولهاي زنده فعال است

درون چوب:بخش مياني تنه درخت به درون چوب معروف است.سلولهاي اين قسمت غير فعال بوده،با تغيير تدريجي چوب برون تشکيل مي شود.در اکثر گونه ها، رنگ آن تيره تراز برون چوب است و کار آن ذخيره کردن مواد استخراجي و تأمين مقاومت مکانيکيدرخت مي باشد.

معمولاً چوبي که در معرض هواي آزاد قرار ميگيرد،اغلب تيره رنگ ميشود و اين تغييررنگ غالباً در برون چوب پديد مي آيد.چنين تغيير رنگي منشاً شيميايي داشته،در نتيجه اکسيده شدن ترکيبات معدني موجود در چوب به وجود مي آيد.تغيير رنگ، ممکناست بلافاصله پس از قطع درخت در جنگل و يا بعد از تبديل تنه به چوب آلات مورد نظر به وجود آيد.مثلاً رنگ چوب توسکا پس از بريده شدن به سرعت از سفيدي به قرمزيو بعد به قهوه اي مايل به زرد تغيير مي يابد و يا رنگ درون چوباقاقيا به سبز روشنتا قهوه اي تيره،تغيير ميکند.

چناچه چوبهاي با رنگ روشن در معرض نور خورشيد،به ويژه در ارتفاعات قرار گيرندرنگ آنها به قهوه اي تبديل ميشود،در حالي که اگر در معرض باران و يا رطوبت زيادقرار گيرند،رنگ خاکستري تيره پيدا مي کنند.

 
رنگ چوب در گونه آکاسيا
در برخي از چوبها،مواد رنگي ممکن است آنقدر زياد باشد که بتوان آن را استخراجنمود و به عنوان رنگ مورد استفاده قرار داد.در گذشته و قبل از متداول شدن رنگ هاي مصنوعي،از بعضي چوبهاي مخصوص،رنگ استخراج مي شده است.

به علاوه،چوب بعضي از گونه ها ماننداقاقيا و تعدادي از گونه هاي مناطق استوايي داراي خاصيت فلورسنت هستند،بدين معني که در اثر تابش نور ماورايبنفش،رنگي ميشوند که در اين حالت،چوب درون معمولاً به رنگ زرد براق و چوب برونبه رنگ سايه روشن در مي آيد.
ذخيره شدن بيش از حد مواد رنگي در چوب ممکن است موجب تقيير رنگ موضعي گرددتغيير رنگ ممکن است در اثر حمله قارچها،باکتريها و يا ساير عوامل خارجي ديگر پديد آيد.
مثل شکل زير.

 

 

 
اول از همه با خواص فيزيکي چوب شامل رنگ،بو و طعم چوب آشنا ميشييم:
1.رنگ چوب
چوب گونه هاي مختلف داراي رنگ هاي طبيعي گوناگوني از سفيد(در برون چوب اکثرگونه ها)تا زرد ليمويي(شمشاد)،کرم تا صورتي(راش)،خاکستري تا قهوه اي مايل به سياه (گردو)و سياه(آبنوس) و ساير رنگ هاي بينابين آنها مي باشد.حتي در يک قطعه چوب ممکن است اختلاف رنگ وجود داشته باشد،مانند اختلاف رنگ درون چوب و برون چوب،چوب بهاره و چوب تابستانه،بافت پره هاي چوبي و بافتهاي مجاور آن،اختلاف رنگ بيشتر در چوب درون وجود دارد.حال آنکه،چوب برون در اکثر گونه ها به رنگ سفيد روشن است.

1.رنگ سفيد مايل به کرم در چوب صنوبر
2.رنگ زرد ليمويي در چوب شمشاد
به طور کلي،رنگ چوب يکي از خصوصيات بارز در اکثر گونه هاي چوبي است، ولي تشريح آن باکلمات مشکل به نظر ميرسد. معمولاًرنگ چوب با مشاهده ظاهر آن تشخيص داده ميشود،بدين ترتيب که چوب مانند ساير اجسام در برابر روشنايي، بخشي طيفهاي مرئي نور طبيعي را به خود جذب ميکند و بقيه را منعکس مي سازد و اين نور منعکس شده روي بينايي اثر ميگذارد و رنگ چوب مشخص ميشود.به شکل هاي زير توجه کنيد.در اين اشکال رنگ هاي گوناگون در مقاطع متفاوت چند گونه مختلف نشان داده شده است.

3.رنگ کرم تا صورتي در چوب راش
4.رنگ خاکستري تا قهوه اي تيره در چوب گردو
5.رنگ قهوه اي مايل به قرمز در چوب اوکاليپتوس

 

 

 

چوب در ساختمان کاربردهاي فراوانيدارد.جداي از ساخت خانه هايي با سازه چوبي
ميخواهيم درباره چوب در فضاهاي داخلي و دکوراسيون بحث کنيم:

از قرن شانزدهم ميلادي صنايع چوب به 2 بخش ساختماني و مبل سازي تفکيک شده است.مبل سازي از حالت ماسيوکاري به کلافکاري تبديل شده و چند لاييها جايگزين صفحات توپر شدند.بعد صنعت تهيه روکش با صنايع چوبي اضافه شد. بعد از
آن هم براي متنوع کردن محصولات چوبي در مبل سازي کارهاي استيل و کنده کاري
به وجود آمد.در نيمه دوم قرن نوزدهم،با اختراع ماشينهاي عمومي صنايع چوب ،کارهاي دستي به کارهاي ماشيني تبديل شد.اما تاکنون نيز کارهاي دستي در دنيا از اهميت خاصي برخوردار است.البته نبايد توليد انبوه با ماشين را ناديده گرفت.زيرا افزايشمايحتاج عمومي بشر با توجه به رشد جمعيت ضرورت کار با ماشين را ايجاب کرده است.به طور عموم بيشتر مايحتاج ملزومات چوبي مسکوني و اداري در صنعت مبلسازي تأمين ميشود.
براي ساخت هر نوع مصنوعات چوبي از جمله مبلمان مسکوني نياز به دستگاه هاي مناسب و مواد اوليه مرغوب است.
کمي هم درباره خود درخت بدونيم خالي از لطف نيست:
اگر از درخت برش عرضي تهيه شود در محل برش خورده دايره هاي هم مرکزي
ديده ميشود که نشان دهنده سن درخت است.رنگ اين دايره ها از طرف درون(چوب بهاره)روشن و از طرف بيرون(چوب پاييزه)تيره است.پهناي اين دايره ها نشانه وزن فضايي چوب.هم جنس بودن چوب و چگونگي آب و هواي سال رويش آن است.در برش عرضيتنه درخت سوراخهاي ريز تارهاي چوب نمايان است که از آن خوراک درخت از ريشه به سطح برگ ميرسد.
درخت هايي که چوبشان در ساختمان مصرف ميشوند 2 دسته اند:
سوزني برگ و پهن برگ
از برش عرضي درخت چنين ميتوان پي برد:
چوب پوک بوده،جسم جامد آن کم از آب و هوايش زياد است
چوب پاييزه توپر تر از چوب بهاره است.
درخت را بيشتر در فصل پاييز مي برند که شيره آن کم است.در فصل بهار و آغاز
تابستان که شيره درخت زياد است.قارچ ها وانگل ها به درخت بريده يورش ميبرند
و به چوب آسيب ميرسانند.پس از بريدن درخت بهترست پوست آن را نکنندتا انگل ها زير پوست آن جا نگيرند و به چوب آسيب نرسانند.
تنه درخت پوست کنده را نبايد در آفتاب گزاشت،زيرا يک پهلوي آن خشک شده جمع ميشود و پهلوي ديگر آن ترک ميخورد پس بايد دور تا دور آن يکنواخت خشک شود.

مشخصات فني رومالين

امروزه با توجه به حجم گسترده سرمايه گذاري در بخش ساختمان از جمله پروژه هاي انبوه سازي ، ايجاد مراكز توريستي سياحتي و غيره ، اتخاذ تدابير مقتضي جهت ارتقاء ارزش افزوده ، طراحي بهينه و تسريع در پيشرفت و تكميل اين پروژه ها مورد توجه و اهميت كارفرما و مجريان اين طرحها قرار گرفته است. لذا اهميت بازگشت سريع سرمايه گذاري آنها را بر آن داشت تا گام موثري در اين زمينه بردارند و همگام با متحول شدن صنعت ساختمان سازي ، تكنولوژي مناسبي در اين راستا بكار گيرند.

لذا همگام با مطالعات و اقدامات مقتضي در بخش سازه اين مهم را در بخش نازك كاري نيز عينيت داده و با در نظر گرفتن محدوديت امكانات اجرائي و عدم وجود مصالح متنوع و سريع الاجرا و با دوام در اين بخش و همچنين استفاده مداوم و يكنواخت از محصولاتي نظير رنگ كنيتكس و كاغذ ديواري ، سنگ و غيره ، لزوم استفاده از يك پوشش ساختماني كه علاوه بر سرعت اجرائي بسيار بالا ، استحكام ، كيفيت ، تنوع و زيبائي و توع آوري را نيز دارا باشد ، اجتناب ناپذير مي نمود.
رومالين پديده جديد ساختماني ، توانست انقلاب عظيمي در صنعت ساختمان بوجود آورده و علاوه بر مزاياي مذكور داراي قابليتهائي همچون : انعطاف پذيري ، عايق صوتي و حرارتي، ترميم پذيري ، اجراي سريع و آسان ، قابليت گرد زدائي و پايداري در برابر رطوبت و عوامل جوي نيز باشد. بنا براين رومالين با بهره گيري از تمامي ويژه گيهاي بالا نظر مجريان و سازندگان طرحهاي بزرگ ساختماني را جلب نموده و را بازگشت سريع سرمايه را هموار و ارتقاء ارزش افزوده ساختمان را سبب مي شود.
ذيلاً ويژه گيهاي فني و اقتصادي ، پوشش رومالين را به اختصار شرح مي دهيم :
رومالين ( نماي داخلي )
رومالين نماي داخلي ، تركيبي است از الياف مصنوعي ، پالپها ، آراينده ها ، سنگها و رزينها كه به عنوان پوشش رويه سطوح داخلي در ساختمانها بكار مي رود كه اين تركيب ، عاري از هرگونه ناخالصي و مواد شيميائي مضر براي انسان و محيط زيست مي باشد و شامل دو نوع مختلف كاربري و دكوراتيو با كابردهاي مختلف ، با مشخصات زير است :
رومالين كاربردي

بعنوان فن آوري جديدي از آن در پروژه هاي مسكوني و اداري و همچنين در كاربري هاي درماني و آموزشي و يا فضاهاي عمومي استفاده مي گردد.
صرفه جوئي در زمان و لذا بازگشت سريع سرمايه به دليل سهولت و سرعت اجرائي بسيار بالاي اين پوشش و همچنين قابليت چسبندگي پوشش رومالين در كليه سطوح و قابليت جايگزيني اين پوشش بجاي دو آيتم سفيد كاري و نقاشي.
صرفه جوئي در هزينه و انرژي و زمان به جهت تدارك مصالح و نيز پرسنل پيمانكار
صرفه جوئي در هزينه و انرژي و زمان به جهت نظارت و كنترل اجرائي.
صرفه جوئي در هزينه حمل و نقل و انبارداري
صرفه جوئي در هزينه مرمت و نگهداري به جهت انعطاف پذيري و مقاومت كششي قابل ملاحظه رومالين در برابر تركهاي زير كار ، حاصل از نشست اوليه ساختمان يا افت مصالح و همچنين به جهت پايداري قابل ملاحظه اين پوشش در برابر رطوبت و عوامل آسيب زاي ديگر
پابليت گرد روبي با جارو برقي به دليل خاصيت آنتي استاتيك و قابليت تميز كردن بر طبق دستور العمل و لذا بالا بودن عمر مفيد اين پوشش.
قابليت ايجاد خاصيت شست و شو به جهت مصارف خاص (مانند فضا هاي مرطوب ، مصارف صنعتي)
عدم صرف هزينه هاي تعويض رنگ بطور متوسط در هر دوسال يكبار (بدليل عمر متوسط پوشش رومالين تا 8 الي 10 سال)
صرفه جوئي در مصرف سوخت و انرژي در دراز مدت بدليل پرت حرارتي بسيار كم و غير قابل قياس با پوششهاي ديگر
ارزش افزوده مصالح مصرفي بدليل خاصيت آكوستيك و جذب صوت و لذا مناسب جهت استفاده در محيطهاي با آلودگي صوتي.
ارزش افزوده مصالح مصرفي به دليل غير قابل اشتعال بودن اين پوشش در هنگام آتش سوزي.
صرفه اقتصادي استفاده بهينه از پوشش رومالين در ادغام با پنلهاي پيش ساخته سبك به شرح ذيل است :
حذف اندود گچ و خاك و لذا برابري هزينه رومالين با هزينه گچ و خاك سفيد كاري رنگ
حدود صرفه جوئي در كل زمان ساخت پروژه (بدليل سرعت فوق العاده زياد در سه مرحله سفت كاري ، نازك كاري و تاسيسات برقي)
حدود  صرفه جوئي در فولاد مصرفي ساختمان بدليل تقليل وزن سفت كاري ساختمان (سبك سازي وزن سازه) و لذا افزايش مقاومت ساختمان در برابر زلزله.
بونداشتن رومالين در هنگام اجرا ، سادگي اجرا و نظافت محيط در هنگام اجرا.
ايجاد آرامش محيطي بدليل تخلخل و بافت ويژه اين پوشش و ملحوظ نمودن مبحث روانشناسي رنگها در طراحي معماري سازه.

رومالين دكوراتيو
به جهت ايجاد فضاي دكوراتيو در طراحي داخلي ساختمانها و در پروژه هائي نظير اماكن توريستي و فرهنگي مانند هتلها و كتابخانه ها ، رستورانها ، سالنهاي اجتماعات ، آمفي تئاتر ها و سينماها ، مراكز تجاري و غيره بكار برده مي شود كه داراي مشخصات رومالين كاربردي (توضيحات بند الف) مي باشد.
امروزه طراحان و آرشيتكت هاي موفق جهان در طراحي داخلي ساختمان و خلق آثاري بياد ماندني و جذاب پوششهاي اليافي را بعنوان يكي از ابزارهاي اصلي كار خود انتخاب نموده اند.
يك ويژه گي برجسته
يكي ديگر از ويژه گيهاي برجسته و منحصر بفرد رومالين ، سطوح داراي بافت و غير يكنواخت آن است كه اين محصول را از ديگر پوششهاي ساختماني متعارف مجزا ساخته و توانسته يكنواختي را از نگاه بيننده دور نموده و به محيط شادابي ، جذابيت و آرامش خاصي ببخشد. اين مهم از موضوعات خاص علم ارگونومي (تاثير عمامل محيطي بر روحيه و راندمان افراد استفاده كننده) مي باشد، كه اين علم و موضوعات و آيتمهاي وابسته به آن امروزه در سراسر جهان مورد توجه خاص شمار زيادي از معماران وطراحان برجسته قرار گرفته است.
با توجه به توضيحات فوق درميابيم كه رومالين هم از لحاظ كيفيت ، هم از لحاظ زيبائي و نوع آوري و هم از لحاظ اقتصادي كاملاً نسبت به محصولات مشابه صاحب برتري است و مي توان از آن بعنوان يك پوشش عمده ساختماني استفاده نمود. اين پوشش اسختماني اكنون در تمامي دنيا شناخته شده و در اروپا ، بخش مركزي آمريكا و كشورهاي اسكانديناوي و كشورهاي پيشرفته آسيا بصورت پوشش عمده در آمده است.
در ايران نيز شركت رومالين از سال 1376 با موضوع اساسنامه توليد و فروش رومالين تاسيس و پس از ماهها تجربه و تحقيق مفتخر به ارائه محصولي مطمئن با خصوصيات فوق الذكر (تحت ضمانت و پوشش بيمه ايران و خدمات پس از فروش موفق) به متخصصين و دست اند كاران گرديده است. انتخاب رومالين بعنوان يكي از 10 محصول برتر صنعت ساختمان (برگزيده از سوي اتحاديه صادر كنندگان محصولات ساختماني و انجمن صنعت ساختمان كشور) پس از حضور موفق اين محصول در نمايشگاه بين المللي تخصصي ساختمان سال 1377 آن را مورد توجه كارشناسان و متخصصين ساختمان قرارداده و با توجه به خصوصيات فوق العاده اين محصول و نيز پس از سالها استفاده از اين محصول ، اينك رومالين مورد استفاده روز افزون دست اندركاران ساختماني قرار گرفته است ، و در آينده اي نزديك بخاطر ويژه گيهاي فني و اجرائي ، همچون ديگر كشورها جايگزيني مناسب براي بسياري از روشهاي پوشش سطوح در ساختمانهاي مسكوني ، اداري، تجاري، اماكن عمومي ، هتلها و اماكن توريستي ، رستورانها ، استوديو هاي ضبط صدا و تصوير ، دكورها و سالنهاي سينما ئي ، و غيره خواهد شد.
رومالين آخرين دستاورد و تكنولوژي در مبحث پوششهاي ساختماني مي باشد. اين محصول از پالپها ، الياف مصنوعي ، آراينده‌هاي معدني و غيره تشكيل شده و به منظور پوشش رويه و يا تزئين در ساختمانها بكار مي رود. رومالين داراي قابليتهاي بسيار زيادي است كه آن را از هر نظر در برابر انواع پوششهاي ديوار و سقف ، از قبيل كاغذ ديواري ، رنگ ، كنيتكس ، گرانول و غيره صاحب برتري نموده و امكان رقابت را از آنها سلب ميكند.
تنوع بسيار زياد در رنگ
امكان انتخاب و سفارش رنگ دلخواه علاوه بر طرحهاي موجود
قابليت شستشو
قابليت چسبندگي به كليه سطوح
در حالت عادي مي دانيم كه اين مراحل براي پوشش ساختماني بايد طي شود:
آجر ، گچ و خاك ، سفيد كاري ، رنگ
و عمدتاً در مناطق مرطوب به صورت زير است :
آجر ، سيمان آستر ، رويه ، كنيتكس
با استفاده از رومالين ، در هر دو حالت فوق ، مراحلي كه با رنگ قرمز مشخص شده‌اند حذف و رومالين جايگزين آنها مي شود.
آنتي استاتيك و دافع گرد و غبار
عايق حرارت و صوت
پايداري بيشتر در برابر رطوبت ، در مقايسه با رنگها و پوششهاي ديگر
سرعت اجراي بسيار بالا
رومالين از نظر اجرا داراي سرعت بسيار بالائي مي باشد . براي مثال : در مقايسه با رنگ سرعت اجراي آن 6 برابر بيشتر و در صورتي كه اجراي رومالين قبل از مرحله سفيد كاري باشد ، اين سرعت به بيش از 9 برابر مي رسد.
عيوب زير كار را مي پوشاند
مي دانيم كه ديوارهاي گچي در اثر مرور زمان دچار ترك خوردگي و يا پوسته شدن خواهند شد. با اجراي رومالين بر روي گچ ، معايب آن پنهان شده و رومالين نيز لطمه‌اي نمي بيند.
قابليت ترميم
در صورت وارد شدن ضربه و آسيب ديدگي ، محل آسيب ديده براحتي ترميم مي گردد.
بدون بو و مسموميت
ضد احتراق
اجراي بسيار آسان در مقايسه با اجراي پوششهاي ديگر
رومالين ، با توجه به مشخصات فوق ، از نظر كيفيت ، زيبائي و اقتصادي كاملاً نسبت به محصولات مشابه صاحب برتري و امتياز مي باشد . مي توان آنرا بعنوان بهترين پوشش ساختماني جهت اجرا در ديوارها و سقفهاي ساختمانهاي مسكوني ، هتلها ، اماكن عمومي ، رستورانها ، بيمارستانها ، استوديوهاي ضبط صدا و تصوير ، دكورهاي سينمائي ، سالنهاي سينما ، فروشگاه‌ها ، ورزشگاه‌ها ، ادارات و غيره استفاده نمود.

تعريف تخته فيبر: تخته فيبر از فيبرها(عناصر كشيده و باريك چوبي يا ساير الياف غير چوبي) كه به صورت خمير در آمده اند و از طريق فشردن، تداخل و اتصال بين الياف (ليگنين چوب) يا با افزودن چسبهاي مصنوعي به دست مي آيد

انواع تخته فيبر از لحاظ فرايند توليد: تخته فيبر از لحاظ توليد به دو دسته فيبر(S1S)و(S2S) تقسيم بندي مي شود.تخته فيبر S1S داراي يك روي صاف مي باشد.تخته فيبر S2S داراي دو رويه صاف مي باشد

موارد مصرف تخته فيبر

محصولات بيروني: مانند تخته پوششي كه به علت عايق بودن در برابر رطوبت در قسمتهاي بيروني ساختمان استفاده مي شود

محصولات دروني: شامل تخته هاي ساختماني، تخته آجري سقف،تخته صدا گير

محصولات صنعتي: شامل تخته هاي مخصوص ساخت خانه هاي پيش ساخته اتومبيل سازي و صنايع مبلمان

 

 

سبك ژاكوبي : ژاكوبي يك سبك مبلمان انگليسي است كه در فاصله سالهاي 1603و تا 1688 شكل گرفته است. صندلي بلوطي با پشتي بلند و با پايه هاي كنده كاري شده ظريف و تشكچه با پوشش مخمل اسپانيايي معرفه كليه تناسبها و خطوط اين نوع مبلمان است. از تشكچه نرم مبلمان ژاكوبي اوليه مبلمان با پوشش پارچه اي سبك استوارت پديد آمد. در اين سبك شكوه سبك ظرافت فوق العاده كار نتيجه پيشرفتهاي درود گري به وسيله گيرينليگ گيبنر و مدرسه اي بود كه وسيله وي تاسيس شده است.
سبك ملكه آن 1702_ 1714
در سبك ملكه آن مبلمان خانگي از مشخصات و خصوصيات كنده كاري كه معرف سبك گذشته بود فاصله گرفت . اين سبك اولين مبلمان انگليس بوده كه در آن تركيب توام زيبايي و راحتي مطرح بوده. دسته هاي صندلي و پشتي آن مناسب با بدن انحنا داده شده است. پايه هاي پنجه شيري و خطوط منحني و نيز گوشه هاي گرد شده در اين سبك داخل گرديده است.
سبك جرج هپل وايت _ 1786
هپل وايت يك كابينت ساز با ديد علمي بود كه كارهاي خود را ابتدا به سبك آدام ساخت بعدها صندلي با پشت بيضوي و سبك آدام را اصلاح نمود . اين صندلي جديد با طرح شاخه گندمي و دكوراسيون شيك و سبك طرحهاي زيبا و فوق العاده متقارن وي بود. هپل وايت معتقد بود كه زيبايي خط در انحناي آن است بنابر اين از خط مستقيم پرهيز مينمود.
سبك توماس شراتن _ 1751_1806
شراتن يكي از مهمترين طراحان مبلمان در نيمه دوم قرن 18 محسوب مي گردد. با اين كه يك مبل ساز بود احتمالاً هرگز يكي از مبلهاي خود را نساخت. بيشتر صندلي ها ظاهري با ظرافت زنانه داشتن ولي به علت دانش مبل سازي وي همه آنها استحكام قابل ملاحظه اي داشتند.
مبل فرانسوي دوره لويي
مبل فرانسوي دوره لويي1774 الي 1715 شاخص مبل دوره لويي كنده كاريها و خطوط متقارن و پيچيده اي بود. آندر شارل بول كه يك هنرمند جهاني در حرفه درود گري محسوب ميگردد سبكي با دكوراسيون گران قيمت ابداء كرد مبلمان اين دوره سنگين و حجيم بود.
سبك چيپندل 1789_1718
توماس چيپندل در فاصله 1750_1775 سر آمد كابينت سازي لندن بود با ورود ماهاگوني به حرفه درود گري چيپندل مبادرت به طراحي نمود كه كه با اين چوب جديد مطابقت داشت وي در كار خود منحصراًبه كنده كاريهاي ظريف تكيه كرد از منبت كاري پرهيز نمود. پايه هاي كروي و پنجه هاي موجود در طراحي هاي اوليه چيپندل در طرهاي بعدي كنار گذاشته شد در عوض پايه راست در كارهاي يعدي استفاده شد.
سبك رابرت آدام 1792_ 1728
رابرت آدام معمار تعداد زيادي از قصرها و خانه هاي پر شكوه لندن است. در سبك وي نفوذ گنجينه هايي را كه در بمبئي و هركولونوم حفاري گرديد منعكس است. صندلي هاي آدام تنوع فوق العاده داشته است.
سبك دانكن فايف 1874_1767
دانكن در اسكاتلند به دنيا آمد اولين مبلمان مشهور در آمريكا گرديد. در كارهاي اوليه وي نفوذ سبكهاي آدام و شراتون منعكس گرديد. در طرحهاي فايف تعادل و استقامت ساختماني جنبه اي اقتصادي نيز پيش بيني شده است. مشخصات بارز طرحهاي وي عبارتند از :
استفاده از چنگ به عنوان پشتي، كنده كاريهاي تو رفته و بر آمده در روي پايه ها و دسته ها، پايه هاي پنجه اي برنجي و كنده كاريهاي برگي، يك تكه بارز از سبك وي را ميتوان انحنا روبه خارج پايه ها و صندليها و ميزها دانست.

پارچه كرباسي : پارچه اي است نازك و به رنگ سفيد كه از جنس پنبه است. اين پارچه به سه صورت، بافت متراكم، بافت متوسط و بافت باز تقسيم مي شود. از اين پارچه براي پوشش زيرين يا پشت مبلها و صندليها كه از ديد مستقسم خارج است استفاده مي شود. اين پارچه ها به وسيله سوزنهاي دوخت يا ميخهاي بنفش به كلاف مبل يا صندلي محكم مي شود

پارچه آستر: پارچه هايي هستند كه مابين پارچه هاي رويه و قسمت فنرريزي و يا پنبه و اسفنج ريزهاي كف يا پشتي مبلها و صندلي ها به كار مي رود. اين پارچه براي جلو گيري از تماس مستقيم پارچه هاي رويه با قسمتهاي زيري و در نتيجه دوام پارچه هاي رويي مي شود.پارچه هاي آستري نسبت به پارچه هاي رويي ارزش كمتري دارند و مي توان از انواع پارچه ها براي اين كار استفاده نمود. به جاي اين پارچه ها از گونيهاي نخي و پلاستيكي هم استفاده كرد.

پارچه رومبلي(رويه) : پارچه هاي مورد مصرف در اين زمينه مي تواند داراي انواع متفاوتي باشد كه مرغوب ترين آنها پارچه هاي ابريشمي و مخملي اعلا است كه از اين پارچه ها براي رويه مبلهاي لوكس و صندليهاي درجه يك استفاده مي شود.پارچه تركمني، پارچه مخمل كوبيده آمريكا، پارچه طرح ايتاليا، پارچه هاي سكه اي و نمونه هاي ديگر اين پارچه ها هستند

چرم
چرم براي پوشش رويي مبلهاي نشيمن، پوشش كف و صندلي و غيره به كار مي رود

چرمهاي طبيعي: اين چرمها را مي توان از پوست گاو، گوساله، اسب، بز، از طريق دباغي كردن به دست آورد. چرم هاي طبيعي مورد مصرف در صنايع چوب اغلب از نوع چرم گاوي است .ورقه رويي كه قسمت مرغوب چرم است و نمايش طبيعي چرم را دارد بدون سوراخ، خراش، تغيير و اصلاح ندارد. اين قسمت به عنوان چرم درجه يك و عالي براي روكش مبلهاي لوكس و گران قيمت استفاده مي شود . قسمتهاي زيرين چرم كه اشبالت ناميده مي شود، به عنوان چرم درجه 2و3و ارزانتر از ورقه رويي چرم به بازار عرضه عرضه مي شود. چرم هايي كه به مصارف رويه مي رسند مي توان لايه اي از رنگ پوشاند كه در اين صورت باعث شفافيت و زيبايي بيشتر چرم خواهد شد.نوع ديگري از چرم طبيعي تيماج نام دارد. تيماج را از پوست بز تهييه مي كنند و جنس عالي آن كه از نوع پوست بز آفريقايي تهييه مي شود.چرم گوسفند هم جزء چرمهاي طبيعي است كه در صنايع چوب كمتر مورد استفاده قرار مي گيرد

چرم مصنويي: مواد تشكيل دهنده اين چرمها ممكن است ضايعات چرمهاي طبيعي و يا مواد شيميا يي باشد. اين چرمها به عنوان پوشش انواع مبل، پوشش كف و انواع صندلي و غيره مي توان از آن استفاده كرد. چرم مصنويي به دو صورت، چرم ساده و چرم چروك در بازار يافت مي شود كه نوع چروك آن براي انواع مبلهاي لوكس استفاده مي شود.براي جلوگيري از خشك شدن چرمها بايد هر مدت يك دفعه آنها را روغن(واكس) زد. مورد مصرف چرمهاي مصنوعي، جاهايي است كه امكان شستشوي آن وجود دارد .

پارچه هاي آمپر مابل: پارچه هاي كائوچويي هستند كه به صورت مصنوعي و در تركيب با رزينها و مواد آستري مختلف براي ساخت انواع مبلمان، آستري كاري ، بارانيو غيره به كار مي رود. اين نوع پارچه ها جانشين خوبي براي چرم شده است كه در ساخت محصولاتي مانند مبلمان، جلد كتاب به كار مي رود

چتايي : الياف گياهي خوش بافتي دارد و براي ساخت انواع گوني، پارچه هاي زير سازي مبل، ريسمان ، نيز به كار مي رود

 

 

 

تخته فيبر سخت(HDF): در سال 1962 اولين كارخانه توليد اچ.پي.ال در شهر لورل تاسيس شد كه اين واحد در حال حاضر بزرگترين كارخانه توليد كننده اچ پي .ال در دنيا به شمار مي رود دو نوع از اين تخته ها عبارتند از:

روكوب گونيايي: اين صفحات داراي رنگهاي مختلفي مانند: مرمري روشن و تيره هستند و گاهي رنگ آنها را به صورت موج چوب در مي آورند. اين صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است وبراي پوشش ديوار ها به كار مي رود

روكوب مربعي: گاهي صفحات روكوب را به شكل (مربع يا مستطيل ) در مي آورند و براي پوشش كف آشپزخانه، حمام، و سرويسها استفاده مي شود

كفپوشهاي hdf

لايه اين پاركتها به صورت زير است
1_ سطح خارجي از لمينت سخت و مقاوم
2_ ورق فلم طرح چوب
3_ فيبر ضد رطوبت H.D.F
4_ سيستم اتصال تاپ لاك(TOP LOOK )
5_ ورق ملامين ضر رطوبت
ابعاد اين كفپوش توسط شركت هاي مختلف متفاوت است

 

 

فرميكا با اسم اختصاري HPL كه مخفف HIGH PRESSUS LAMINATE مي باشد يك كلمه اسپانيايي و معرف ورقه اي است مركب كه از چندين لايه ساخته شده از الياف (مثل كاغذ)آغشته به رزين هاي عمل كننده در گرما (گرما سخت)كه تحت تاثير حرارت و فشار 5 مگا پاسگال به هم چسبيده باشد. يك يا دو سطح فرميكامي تواند از ورقه هاي رينگي يا تزييني آغشته به رزين ملامين پوشيده شود .در ايران به توليد ورقه هاي فرميكاي ضد حرارت و رطوبت پرداخته مي شود و در حال حاضر از كشورهايي نظير هند، تركيه، سوريه،… نيز وارد مي شود.
مواد اوليه معمولي جهت ساخت فرميكا يا HPL عبارتند از: كاغذ كرافتك، كاغذ دكورتيو ، رزين فنليك ، و رزين ملامين مي باشد خصوصيت روكش فرميكا

مقاومت هاي رطوبتي :مقاوم در برابر آب و بخار بدون ترك خوردگي و ورقه ورقه شدن . جذب رطوبت در حال غوطه وري در آب كمتر از 6درصد و افزايش ضخامت ناشي از جذب آب آن كمتر از 10درصد مي باشد

مقاومت حرارتي: تحمل دماي خشك و شوك حرارتي تا 180درجه سانتيگراد. مقاومت در برابر حرارت سيگار بدون باقي ماندن اثر آن . تغييرات ابعادي در دماي بالا كمتر از 3درصد مي باشد

ساير مقاومت ها : به دليل استفاده از چسب رزين فنو ليك در توليد فرميكا در مقابل جريان الكتريسيته مقاوم بوده به دليل استفاده از جسب رزين ملامين در سطح لايه باعث مقاومت رويه در برابر اسيدهاي ضعيف شده است

 

 

 

تخته فيبر نيمه سخت(MDF): ام.دي.اف براي اولين بار در در سال 1965 در امريكا ساخته شد هم اكنون به نام تخته بارابورد به بزار عرضه مي شود .ام.دي.اف داراي بافتي بسيار متراكم مي باشد . روكشهايي از چوب و مصنوعات روكشي بر روي اين محصول چسبانده مي شود مانند: روكش آلدر، روكش فرميكا كه نوع فرميكا مقاوم نسبت به آب مي باشد. نوع الدر آن نسبت به آب و ساير عوامل مقاوم نمي باشد

تخته فيبر سخت: در سال 1926 اولين كارخانه توليد اچ.پي.ال در شهر لورل تاسيس شد كه اين واحد در حال حاضر بزرگترين كارخانه توليد كننده اچ پي .ال در دنيا به شمار مي رود دو نوع از اين تخته ها عبارتند از:

روكوب گونيايي: اين صفحات داراي رنگهاي مختلفي مانند: مرمري روشن و تيره هستند و گاهي رنگ آنها را به صورت موج چوب در مي آورند. اين صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است وبراي پوشش ديوار ها به كار مي رود

روكوب مربعي: گاهي صفحات روكوب را به شكل (مربع يا مستطيل ) در مي آورند و براي پوشش كف آشپزخانه، حمام، و سرويسها استفاده مي شود

بر گرفته از

تخته فيبر نيمه سخت (MDF):
ام. دي. اف براي اولين بار در در سال 1965 در امريكا ساخته شد هم اكنون به نام تخته بارابورد به بازار عرضه مي شود. ام. دي. اف داراي بافتي بسيار متراكم مي باشد. روكشهايي از چوب و مصنوعات روكشي بر روي اين محصول چسبانده مي شود مانند: روكش آلدر، روكش فرميكا كه نوع فرميكا مقاوم نسبت به آب مي باشد.

نوع الدر آن نسبت به آب و ساير عوامل مقاوم نمي باشد . تخته فيبر سخت: در سال 1926 اولين كارخانه توليد اچ. پي. ال در شهر لورل تاسيس شد كه اين واحد در حال حاضر بزرگترين كارخانه توليد كننده اچ پي. ال در دنيا به شمار مي رود دو نوع از اين تخته ها عبارتند از:

روكوب گونيايي: اين صفحات داراي رنگهاي مختلفي مانند: مرمري روشن و تيره هستند و گاهي رنگ آنها را به صورت موج چوب در مي آورند. اين صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است و براي پوشش ديوار ها به كار مي رود

روكوب مربعي: گاهي صفحات روكوب را به شكل (مربع يا مستطيل ) در مي آورند و براي پوشش كف آشپزخانه، حمام، و سرويسها استفاده مي شود.

—————————————————–

H P L

فرميكا با اسم اختصاري HPL كه مخفف HIGH PRESSUS LAMINATE مي باشد يك كلمهاسپانيايي و معرف ورقه اي است مركب كه از چندين لايه ساخته شده از الياف (مثلكاغذ)آغشته به رزين هاي عمل كننده در گرما (گرما سخت) كه تحت تأثير حرارت و فشار 5مگا پاسگال به هم چسبيده باشد. يك يا دو سطح فرميكامي تواند از ورقه هاي رينگي يا تزييني آغشته به رزين ملامين پوشيده شود. در ايران به توليد ورقه هاي فرميكاي ضد حرارت و رطوبت پرداخته مي شود و در حال حاضر از كشورهايي نظير هند، تركيه، سوريه،… نيز وارد مي شود. مواد اوليه معمولي جهت ساخت فرميكا يا HPL عبارتند از: كاغذ كرافتك، كاغذ دكورتيو، رزين فنليك، و رزين ملامين مي باشد.

خصوصيت روكش فرميكا :

مقاومت هاي رطوبتي :مقاوم در برابر آب و بخار بدون ترك خوردگي و ورقه ورقه شدن. جذب رطوبت در حال غوطه وري در آب كمتر از 6درصد و افزايش ضخامت ناشي از جذب آب آن كمتر از 10درصد مي باشد.

مقاومت حرارتي : تحمل دماي خشك و شوك حرارتي تا 180 درجه سانتيگراد. مقاومت در برابر حرارت سيگار بدون باقي ماندن اثر آن. تغييرات ابعادي در دماي بالا كمتر از 3درصد مي باشد.

ساير مقاومت ها : به دليل استفاده از چسب رزين فنو ليك در توليد فرميكا در مقابل جريان الكتريسيته مقاوم بوده به دليل استفاده از جسب رزين ملامين در سطح لايه باعث مقاومت رويه در برابر اسيدهاي ضعيف شده است.

———————————————

H D F

تخته فيبر سخت: در سال 1962 اولين كارخانه توليد اچ. پي. ال در شهر لورل تاسيس شد كه اين واحد در حال حاضر بزرگترين كارخانه توليد كننده اچ پي. ال در دنيا به شمار مي رود دو نوع از اين تخته ها عبارتند از:

روكوب گونيايي : اين صفحات داراي رنگهاي مختلفي مانند: مرمري روشن و تيره هستند و گاهي رنگ آنها را به صورت موج چوب در مي آورند. اين صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است وبراي پوشش ديوار ها به كار مي رود.

روكوب مربعي: گاهي صفحات روكوب را به شكل (مربع يا مستطيل ) در مي آورند و براي پوشش كف آشپزخانه، حمام، و سرويسها استفاده مي شود.

كفپوشهاي h d f

لايه اين پاركتها به صورت زير است

-1 سطح خارجي از لمينت سخت و مقاوم -2 ورق فلم طرح چوب -3 فيبر ضد رطوبت H. D. F

-4 سيستم اتصال تاپ لاك -5 (TOP LOOK ) ورق ملامين ضر رطوبت

ابعاد اين كفپوش توسط شركت هاي مختلف متفاوت است.

——————————————–

پانلهاي معدني

پانلهاي چوب و سيمان( CEMENT BOARD (C. B

پانلهاي چوب و گچ (GYPSUM FIBER BORD (G. F. B

پانل هاي چوب و سيمان (C. B) : سابقه توليد صفحات چوب و سيمان به سال 1914 مي رسد كه در اتريش نوعي پانل فشرده چوبي كه در ساخت آن از كربنات منيزيم به عنوان عامل اتصال دهنده به كار رفته بود توليد گرديد. در سال 1982 براي توليد اين پانلها از سيمان پرتلند استفادهشده و در سالهاي پس از آن از گچ به عنوان اتصال دهنده استفاده گرديد. واحد هايتوليد كننده پانل هاي چوب و سيمان در ايالات متحده از سال 1940شروع به كار نمود. در اين فرايند مي توان از الياف ديگري مانند: ماسي، شن، پرليت، را نيز مي توان مورد استفاده قرار داد. از فرايند جديد در توليد اين تخته مي توان تزريق دي اكسيد كربن به داخل آن كه منجر به افزايش مقاومت آن مي شود نام برد.

موارد مصرف پانلهاي چوب و سيمان (C. B): اين پانلها در ساختمان به ويژه در پوششهاي داخليسقف و و ديوار ها و نماي خارجي ساختمان كاربرد گسترده اي دارد.

پانلهاي چوب و گچ (G. F. B ) : پانلهاي گچي از تركيب ذرات چوب و گچ هاي مصنوعي كه خود ازمحصولات جانبي فرآيندهاي توليد كود هاي مصنوعي مي باشند به دست مي آيد. هزينه توليداين تخته ها به دليل استفاده از اين مواد پايين بوده. ارزش صفحات گچي تقويت شدهحدوداً نصف قيمت تخته خرده چوب ساخته شده با رزين اوره فرمالدييد است بدين ترتيب اين فرآورده داراي قدرت رقابت بالايي مي باشد.

موارد مصرف پانلهاي چوب و گچ (G. F. B) : از صفحات چوب و گچ در داخل ساختمان به عنوان پوشش كف، پوشش داخلي ديوار ها، ديوارهاي جدا كننده(پارتيشن)و غيره استفاده مي شود.

پانهاي چوب و لاستيك : در اين فرآيند كه از الياف چوب و تاير فرسوده و رزين استفاده مي شود، با تغيير درصد مواد اوليه،تخته هايي به دست مي آيد كه ويژگيهاي متعددي در برابر رطوبت، كشش و ضربه از خود نشان مي دهد سالانه 240مليون تاير در ايالات متحده فرسوده مي شود كه اين تعداد تاير فرسوده يك مشكل زيست محيطي جدي محسوب مي شود كه با اين فن آوري تا حدودي از مشكلات مربوط به آن كاسته شده است
پ

باتوجه به اهميت شناخت ويژگي هاي چوب و درختان در معماري ،در اين فايل به معرفي و تشريح آن ميپردازيم:
1-چوبهاي پهن برگ:

 

 

علامت شناسايي و خصوصيات

نوع چوب

بلوط:چوب جوان واضح( غير قابل استفاده، الياف خشن و طويل. بسيار با دوام ، کم کار مي کند سخت، سفت و الاستيک،رنگ مايل به زردي که بعدها قهوه اي مي شود.

 

جنگلي قرمز:تقريباً محکم،کمي الاستيک،در آب و هواي متغيرداراي استقامت کم، زياد کارميکند،رنگ آن زرد تا قهوه اي مايل به قرمزي است

سخت، الاستيک، سفت، سنگين کارکردن باآن مشکل، برنگ تقريباً سفيد تا مايل به زردي است
ملج(نارون) :چوب جوان واضح ديده ميشود، سخت،سفت،الياف بلند،الاستيک،زياد کارمي کند و به رنگ قهوه اي مايل به قرمز است.

 

چوب گردو:مغز چوب قهوه اي، چوب جوان روشن، با آن خوب کار مي شود، باساني آستري خورده ورنگ مي شود.

افرا:داراي خلل و فرج ظيف،گاهي اوقات درچوب امواج زيبائي ديده ميشود برنگ زرد مايل به سفيدي،خوب رنگ ميشود.
سپيدار:خلل وفرج دار، نرم،فقط در جاي گرم دوام دارد،در خيلي موارد کار کردن با آن مشکل است،برنگ سفيد مي باشد

 

زير فون :الياف ظريف، اکثراً داراي امواج زيبا، سفت در جاهاي خشک دوام دارد، برنگ سفيد مايل به زردي .

 

زبان گنجشک :چوب جوان واضح، بسيار سفت والاستيک، با آن خوب کار ميشود ، رنگ آن ابتدا روشن است و بعد از مدتي برنگ زرد مايل به قهوه اي در مي آيد.

 

چوب گيلاس:چوب جوان واضح، چوب پير به رنگ قهوه اي مايل به قرمزي،امواج پررنگ و کار کردن با آن آسان است.

 

چوب گلابي:نيمه سخت. بدون موج و علامت مخصوص، به رنگ قرمز مايل به قهوه اي است.

 

ماهاگوني:چوب پير برنگ قهوه اي مايل به قرمزي چوب جوان برنگ قرمز، بدون علامت مخصوص،کم کار ميکند.

 

ليمبا:چوب پيزکم وتيره رنگ، چوب جوان زياد و به رنگ زرد زيتوني، به آساني روي آن کار مي شود.

 

تيک :چوب پير به رنگ قهوه اي تيره، چوب جوان روشن تر، در هواي آزاد بسيار دوام دارد، کار کردن با آن مشکل است.

 

2- چوب هاي سوزني برگ:
قاعدتاً چوب هاي سوزني برگ بيشتر به صورت تو پر مورد استفاده قرار مي گيرد البته از چند نوع آن به صورت روکش نيز استفاده مي شود
موارد مصرف:
1-از چوب توپر سرو:در نجاري هاي ساختماني مانند درهاي گارارژ ،درهاي خارجي بنا-پنجره ها،کرکره ،کفسازي،درهاي داخلي بنا،پله سازي از روکش آن براي مبل سازي (آشپزخانه)وسه لايه سازي
2- چوب تپر کاج قرمرز:در ساختمان (درهاي داخلي-کفسازي-زهوارهاي پاي ديوار-قالب زني براي بتون ريزي)مبل سازي(قفسه هاي ساده جعبه سازي و چوب هاي وسط کار)
3-از چوب توپر سرو:در نجاري هاي ساختمان (درهاي خارجي و داخلي- از روکش آن براي ديوار سازيو مبل سازي قفسه هاس داخل راهرو)
4- از چوب توپر کاج آمريکايي:براي نجاري هاي ساختماني (درهاي گاراژ-درهاي خارجي پنجره ها-کرکره پشت پنجره ها و غيره )
سوزني برگ ها

 

علامت شناسائي و خصوصيات
نوع چوب
سرو:چوب پير واضح، امواج پر رنگ، پر صمغ، کمي الاستيک، در آب و هواي متغيير مقاومت دارد.

 

 

کاج قرمز:حلقه هاي ساليانه واضح، کم صمغ، نرم، در آب و هواي متغيير کم دوام است.
کاج ( کاج سفيد با کاج اصيل):مانند مشخصات کاج قرمز، با صمغ کمتر از آن.

 

 

سرو سهي:چوب جوان واضح، امواج پر رنگ ، سخت، سفت، پر صمغ در آب و هواي متغيير با دوام داراي کره هاي زياد.

 

 

کاج آمريکائي:خيلي سخت ، بسيار پر صمغ، در آب و هواي متغيير بسيار با دوام ، تقريباً بدون کره، کم کار ميکند .

 

 

3 thoughts on “انواع چوب در مبل سازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *